library
Головна » Бібліотека » Новини » Війна без прикрас: “370 днів у камуфляжі”

Війна без прикрас: “370 днів у камуфляжі”

21.09.2016

Війна без прикрас: “370 днів у камуфляжі”

 

20 вересня у Науковій бібліотеці відбулася презентація книги Петра Солтиса “370 днів у камуфляжі (записки артилериста)”, що побачила світ у видавництві  Острозької академії. Щоденник, — так характеризує свою працю сам автор.

Гортаючи сторінки книги, читач має можливість зануритися у солдатський побут та військові будні АТО. Прямота висловлювання, уважність до деталей, простота фактажу, — усе це дозволяє побачити зворотний бік медалі бойових дій на сході України, який, почасти, кардинально відрізняється від того, що показують ЗМІ.

“370 днів у камуфляжі” — це не пропагандистський твір, що з ура-патріотичної точки зору змальовує АТО. Це — розповідь про війну як вона є: гостра, правдива, болюча і, тим самим, справжня.

І як би не хотілося бачити і сприймати ці події іншими, уже перші сторінки книги повертають у реальність.

Ми пропонуємо почати знайомство із “Записками артилериста” з епілогу. Чому? Бо він є і своєрідним прологом, частково пояснюючи непростий вибір автора.

Епілог

Пройшло півроку після демобілізації. У мої сни продовжує приходити війна. Розриви снарядів і мін ворожої артилерії змушують здригатися моє тіло у комфортному подружньому ліжку...

Настає ранок, і пробудження повертає мене в реальність буденного, мирного життя, в якому немає жахіть війни та смороду пороху, зате на кожному кроці ти відчуваєш липкий, бридкий дотик гігантського спрута, який своїми щупальцями міцно стискає всю країну в смертельних обіймах тотальної корупції. Вона проникає в усі сфери нашого життя і вбиває все прогресивне й конструктивне. Система продовжує паразитувати на тілі нашого народу і руйнувати найдорожче — нашу духовність!

І знову людина постає перед вибором: чи то продовжувати роками байдужєе спостерігати, як ця ненаситна система пожирає нашу країну, чи вже сьогодні стати до боротьби в повсякденному житті для знищення цього ЗЛА, не чекаючи, поки це зробить за тебе хтось інший...

Із книгою Петра Солтиса “370 днів у камуфляжі (записки артилериста)” можна ближче ознайомитися у читальній залі Наукової бібліотеки.

370 днів у камуфляжі

370 днів у камуфляжі

370 днів у камуфляжі