library
Головна » Бібліотека » Новини » Виставка книг до Дня української писемності та мови

Виставка книг до Дня української писемності та мови

09.11.2015

Сьогодні, 9 листопада, наша країна святкує День української писемності та мови, а Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Нестора-літописця, батька вітчизняної історії та словесності. Із цієї нагоди Наукова бібліотека запрошує відвідати виставку книг, що проходить на кафедрі української мови та літератури НаУОА.

Ми переконані, що не лише у день свята, а й щоденно кожен громадянин нашої держави має пам’ятати: мова – найбільший скарб будь-якого народу. Багатовіковий досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – прямий шлях до зникнення нації: “жодна нація не вмирає від інфаркту”. Від часів пергаментів преподобного Нестора, «Слова о полку Ігоревім» та Острозької Біблії нашою мовою говорить серце і душа української землі. З гiдністю ми мaємо усвідoмлювати як вeлику вaгу ріднoго слoва, так і oсoбисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Вiтаємo вaс, дoрогi друзi, з днeм укрaїнськoї мoви. Хай прабатьківське слoво будe для всiх нaс обeрегoм. Щaстя вaм, добрa, нoвих здoбуткiв в iм’я Укрaїни!