library
Головна » Бібліотека » Новини » Презентовано навчальний посібник Романа Бойка «Історія світової релігієзнавчої думки»

Презентовано навчальний посібник Романа Бойка «Історія світової релігієзнавчої думки»

03.11.2014

У Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» презентували навчальний посібник кандидата історичних наук Романа Юрійовича Бойка під назвою «Історія світової релігієзнавчої думки».

За словами автора презентованого видання, потреба в написанні посібника, який би містив в узагальненому вигляді усі основні аспекти світової релігієзнавчої думки, виникла вже давно. «Оскільки літератури із зазначеного курсу бракує, стає нагальною потреба в підготовці та виданні узагальнюючого збірника, який би містив необхідні відомості про основних представників світової релігієзнавчої думки, їх погляди на розвиток релігії, її місце у системі суспільних відносин, майбутнє релігії, релігійне осмислення світу тощо», – зазначив Роман Бойко.

Навчальний посібник складений на базі лекційного курсу з історії світової релігієзнавчої думки, який автор читає у Національному університеті «Острозька академія». Цінністю посібника є комплексне охоплення історії релігієзнавства та всебічний аналіз релігійних поглядів найвідоміших представників зарубіжної релігієзнавчої думки.

Посібник призначений для студентів філософських і релігієзнавчих факультетів, аспірантів, викладачів та усіх, хто цікавиться філософією та історією релігієзнавства.