library
Головна » Бібліотека » Новини » Чарівний світ музики

Чарівний світ музики

01.10.2014

Щорічно, 1-го жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день музики, свято усіх музикантів, керівників оркестрів, працівників філармоній, музикознавців та палких прихильників гарної і якісної музики.

Цей день було запроваджено з метою поширення музичного мистецтва та обміну досвідом між культурами різних країн світу. Варто зазначити, що ініціатором створення цього свята стала Міжнародна музична рада (IMC) при ЮНЕСКО, а рішення про його святкування було прийняте в рамках 15-ї Генеральної асамблеї IMC в Лозані у 1973 році. Незабаром відзначення цього дня стало традиційним у багатьох країнах світу та набуло міжнародного значення.

Україна теж не стоїть осторонь та щороку відзначає це чудове свято. Тим більше, що нам теж є чим пишатись, адже наша музична культура має давню та багату історію, і в своєму розвитку охоплює практично усі види музичного мистецтва. Сьогодні українська музика в усьому її різноманітті звучить не лише в Україні, але й далеко за її межами.

З нагоди свята, запрошуємо усіх відвідати тематичну виставку книг, що проходить у читальній залі Наукової бібліотеки, а також послухати найкращі зразки світової класики у розділі «Колекція класичної музики» на сайті бібліотеки.