library
Головна » Бібліотека » Новини » Подарунок від всесвітньо відомого диригента Антоні Віта

Подарунок від всесвітньо відомого диригента Антоні Віта

29.09.2014

Наукова бібліотека Національного університету «Острозька академія» отримала у подарунок унікальну колекцію дисків світової класичної музики від всесвітньо відомого польського диригента Антоні Віта. Колекція записів нараховує понад 100 дисків, що отримали різні світові нагороди, у тому числі сім номінацій на «Греммі», Золотий камертон (Diapason d’Or) та інші.

Антоні Віт закінчив Вищу державну музичну школу в Кракові. Був диригентом та художнім керівником Познанської філармонії, директором Оркестру і Хору Польського радіо і телебачення в Кракові, генеральним директором, художнім керівником і головним диригентом Національного симфонічного оркестру Польського Радіо в Катовіце. З січня 2002 року Віт очолює Варшавський філармонічний оркестр. Варто зазначити, що маестро належить до вузького кола митців, диски яких продано загальним накладом майже п’ять мільйонів екземплярів.

Від імені колективу Наукової бібліотеки, а також викладачів та студентів Національного університету «Острозька академія», висловлюємо свою щиру вдячність маестро Антоні Віту за чудовий подарунок, бажаємо йому довгих років життя та подальших творчих звершень. Ця музична добірка стане прекрасним доповненням до нашої колекції шедеврів світової класичної музики. Також дякуємо маестро Роману Реваковичу – польському та українському композитору і диригенту та Юрію Плисці – професору Національного університету «Острозька академія», ад’юнкту кафедри педагогіки Університету «Природнича академія SGGW» за сприяння та допомогу у передачі колекції записів до Наукової бібліотеки.