library
Головна » Бібліотека » Новини » 150 років від дня народження Михайла Коцюбинського

150 років від дня народження Михайла Коцюбинського

17.09.2014

17 вересня виповнюється 150 років від дня народження видатного майстра української прози, перекладача та громадського діяча – Михайла Михайловича Коцюбинського (1864 – 1913).

Саме Коцюбинського Панас Мирний назвав «великим майстром великого слова», порівнюючи його з будівничим, який зводить свої мистецькі твори, наповненими великого художнього смаку, глибоких роздумів і щирої любові до людей. Його сміливо можна вважати ключовою постаттю національної літератури, одним із тих, хто заклав основи модерної естетики і сформував канон нової української прози. Вже в 20-х роках, після смерті письменника, українські літературознавці канонізували його поставивши поруч з такими титанами слова, як Іван Франко та Леся Українка. Творчість Михайла Коцюбинського служить яскравим художнім прикладом уже не одному поколінню українських письменників та митців.

З нагоди 150-річчя від дня народження майстра, запрошуємо усіх відвідати тематичну виставку книг, що проходить у відділі абонементу Наукової бібліотеки.