library
Головна » Бібліотека » Новини » День Конституції України

День Конституції України

28.06.2014

28 червня в Україні відзначають День Конституції. Саме цього дня 1996 року на ранковому засіданні Верховної Рада України було прийнято Основний закон країни – першу Конституцію незалежної української держави.

Прийняття Конституції стало для українського народу подією доленосного значення, адже Основний закон закріплював правову основу незалежної України, а також суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Конституція України має найвищу юридичну силу, а усі закони та інші нормативно-правові акти приймаються на її основі та повинні відповідати їй.

Цього року святкування Дня Конституції України набуло іншого значення – це вже не просто данина традиції, а можливість проявити свій патріотизм та згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали право на свободу, адже сьогодні ми знову змушені захищати суверенітет та цілісність нашої держави.

З нагоди свята запрошуємо усіх відвідати тематичну виставку книг, що проходить в читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія». До уваги читачів пропонується література про сучасний стан розвитку конституціоналізму, нові розробки конституційного характеру та можливості вдосконалення існуючих конституційно-правових інститутів з урахуванням найкращого досвіду зарубіжних країн.