library
Головна » Бібліотека » Новини » 215 років від дня народження Олександра Сергійовича Пушкіна

215 років від дня народження Олександра Сергійовича Пушкіна

06.06.2014

Шостого червня у світі відзначили 215-річчя від дня народження Олександра Сергійовича Пушкіна – видатного російського поета, драматурга, прозаїка, реформатора і творця сучасної російської літературної мови.

Олександр Сергійович Пушкін народився в Москві 6 червня 1799 року. Батько поета належав до старовинного дворянського роду, а мати була внучкою Абрама Петровича Ганнібала – «арапа Петра Великого». З раннього віку в Олександра Пушкіна проявилась пристрасть до поезії. Перші вірші були написані в Царськосільському ліцеї, в якому Пушкін навчався з 1811 по 1817 рр. За цей час він створив 120 віршів, серед яких були балади, оди, елегії, розпочаті поеми «Чернець» і «Бова». Пушкіна ще за життя називали генієм, а з другої половини 1820-х років він став вважатися «сонцем російської поезії». Його тексти й донині розглядаються як найкращі зразки російської літератури, подібно до текстів Данте в Італії чи Гете у Німеччині.

Ознайомитись з творчістю Олександра Сергійовича Пушкіна Ви зможете відвідавши тематичну виставку книг, що проходить у відділ абонементу Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».