library
Головна » Бібліотека » Новини » Всесвітній день книги та авторського права

Всесвітній день книги та авторського права

23.04.2014

Щороку, 23 квітня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день книги та авторського права. Ідея організації цього свята належить Організації Об’єднаних Націй, а рішення про святкування було прийняте на Генеральній конференції ЮНЕСКО, що проходила у Парижі в 1995 році. Символічно, що саме 23 квітня народилися письменники Мануель Вальєхо, Моріс Дрюон, Андрій Курков та Григорій Тютюнник, а також пішли з життя такі велетні світової літератури як Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес та Інка Гарсіласо де ла Вега.

Головна мета цього свята – привернути увагу державних органів та молоді до читання книг, адже книга – це невід’ємна частина духовної спадщини кожної епохи та незамінний носій інформації завдяки якому ми отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей та знань, моральних і духовних цінностей, а також маємо можливість доторкнутись до безцінних творчих надбань людської цивілізації.

З нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права запрошуємо усіх відвідати книжкову експозицію, що проходить у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».