library
Головна » Бібліотека » Новини » 200-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

200-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка

09.03.2014

9-го березня 2014 року в Україні відзначили 200-річчя від Дня народження видатного українського поета, прозаїка, художника, громадського і політичного діяча, славного сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Шевченко – символ громадянської принциповості і моральної чистоти, відданості правді, свободі і справедливості. Його творчість – це неоціненний духовний скарб, який зігрітий гарячою любов’ю до рідної землі та пройнятий священною люттю до ворогів і гнобителів простих людей. Поезія Шевченка пробуджує любов до своєї батьківщини, закликає сильних на подвиги, вселяє у слабких надію і віру у кращі часи. Він мріяв, що настане пора, коли Україна стане незалежною суверенною державою, в якій шануватимуть мову, культуру та історію його народу.

Сьогодні Шевченко виступає духовним будівничим нашої держави. Він зростає і розвивається в часі, і нам ще слід осягнути всю велич його духу. Читаючи Кобзаря ми національно самостверджуємось, духовно очищаємось, морально змінюємось, починаємо розуміти значення батьківщини у житті кожної людини, вчимося йти на самопожертви заради інших.

Заглибитись в духовну спадщину Великого Кобзаря, відчути його невмируще слово, зрозуміти актуальність його творчості і в наші дні, допоможе нашим користувачам виставка – «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття», що проходить у відділі абонементу Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».