library
Головна » Бібліотека » Новини » 150 років з дня народження Бориса Грінченка

150 років з дня народження Бориса Грінченка

09.12.2013

9 грудня виповнюється 150 років з дня народження Бориса Дмитровича Грінченка – українського письменника, педагога, літературознавця, етнографа, мовознавця, перекладача, історика, публіциста, освітнього і громадського діяча кінця XIX початку XX століття.

Свою літературну діяльність Грінченко розпочав у 80-ті роки XIX століття. Він автор фундаментальних праць з етнографії, мовознавства, літературознавства та педагогіки, історичних нарисів, перших підручників з української мови і літератури, укладач чотиритомного тлумачного «Словаря української мови». Писав оповідання та повісті, а також видав кілька збірок поезії. Окрім того, Борис Грінченко був редактором низки українських періодичних видань, а також одним із засновників Української радикальної партії та одним із організаторів і керівників товариства «Просвіта». Боровся за поширення української мови в школах та в установах, виступав за чистоту української літературної мови.

З нагоди 150-річчя з дня народження Бориса Грінченка запрошуємо усіх відвідати книжкову експозицію, що проходить у відділі абонементу Наукової бібліотеки Національного університету «Острозька академія».