library
Головна » Бібліотека » Новини » 175 років від дня народження Івана Нечуя-Левицького

175 років від дня народження Івана Нечуя-Левицького

25.11.2013

25 листопада виповнюється 175 років від дня народження видатного українського письменника, публіциста та палкого поборника українського слова – Івана Семеновича Нечуя-Левицького.

Іван Нечуй-Левицький увійшов в історію української літератури як один з найвидатніших майстрів художньої прози. Його перу належать високохудожні соціально-побутові оповідання та повісті, в яких автор різнобічно відображав тяжке життя українського народу другої половини XIX ст. Спираючись на досвід попередників та неоціненну скарбницю українського фольклору, письменник прагнув якнайширше охопити українське суспільство увівши в українську літературу нові образи та теми, змальовуючи їх яскравими художніми засобами. Не зважаючи на заборону української мови, він не соромився відстоювати інтереси народу, висловлюючись за соціальні й національні права українців та закликаючи сміливо розширювати межі творчості. Адже, на його думку, українське життя це: «непочатий рудник, що тільки й чекає на своїх робітників».

З нагоди 175-річчя з дня народження Івана Семеновича Нечуя-Левицького запрошуємо усіх відвідати книжкову експозицію, присвячену творчому доробку автора. Експозиція проходить у відділі абонементу Наукової бібліотеки.