library
Головна » Бібліотека » Новини » Виставка книг до Дня пам’яті жертв голодоморів

Виставка книг до Дня пам’яті жертв голодоморів

23.11.2012

24 листопада в Україні вшанують пам’ять жертв голодоморів. Цей день запроваджено 1998 року як “День пам’яті жертв голодоморів”, але закон, який трактує події 1932-1933 років як Геноцид українського народу було ухвалено лише 28 листопада 2006 року.

Голодомор 1932-1933 років – це одна із найболючіших сторінок української історії. Він був спрямований на ліквідацію українського села як духовної та матеріальної основи української нації, а за своїми страхітливими наслідками його можна вважати однією з найтрагічніших подій в історії людства. Загальна кількість жертв українського Голокосту 1932-1933рр. досі невідома. Думки істориків щодо реальної статистики розходяться, але безсумнівно одне: голодомор став формою терору, методом геноциду українського народу, засобом морального тиску на українське суспільство, яке до сьогодні відчуває його страшні наслідки.

До Дня пам’яті жертв голодоморів, у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія” відкрито виставку книг, представлену виданнями в яких розкриваються різні аспекти цієї жахливої трагедії.