library
Головна » Бібліотека » Новини » Відбулась презентація книги Дмитра Шевчука “Сучасна політична філософія”

Відбулась презентація книги Дмитра Шевчука “Сучасна політична філософія”

22.11.2012

У Науковій бібліотеці Національного університету “Острозька академія” відбулась презентація навчального посібника під грифом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України кандидата філософських наук, доцента кафедри культурології та філософії Дмитра Шевчука “Сучасна політична філософія”.

Презентоване видання містить курс сучасної політичної філософії. Книга складається з трьох частин. Першу присвячено розгляду найбільш суттєвих проблем, що стали предметом дискусій у межах сучасної політичної філософії (наприклад, питання про сутність самої політичної філософії, зв’язок філософів із політикою, сучасне розуміння влади, дискурсивізація політичного світу), та феноменів, що впливають на сучасну політику (наприклад, міф, релігія, ідеологія, утопія, глобалізація). У другій частині проаналізовано основні напрямки сучасної політичної філософії та визначено їх основні ідеї. Третій розділ присвячено найбільш значимим постатям сучасної політичної філософії, які у своїх працях розробили оригінальні підходи до осмислення політичних та соціальних проблем сьогодення.

Навчальний посібник “Сучасна політична філософія” адресований, передусім, студентам, які навчаються за спеціальністю “політологія”, а також стане у пригоді усім тим, хто прагне долучитись до філософського осмислення “вічних” проблем політичного світу (справедливість і свобода, людина як політична істота, спільне благо, справжня демократія, легітимність інституцій і т. д.), які й надалі не втрачають своєї актуальності та значення для розуміння політичного життя.

Відбулась презентація книги Дмитра Шевчука “Сучасна політична філософія”

Відбулась презентація книги Дмитра Шевчука “Сучасна політична філософія”