library
Головна » Бібліотека » Новини » Розпочала роботу книжкова виставка присвячена 100-річчю від дня нароження Андрія Малишка

Розпочала роботу книжкова виставка присвячена 100-річчю від дня нароження Андрія Малишка

14.11.2012

Сьогодні виповнюється 100 років від дня народження видатного українського поета, перекладача, літературного критика Андрія Малишка.

Протягом життя Андрій Малишко видав близько сорока збірок, а у літературу ввійшов як поет-пісняр, тому що пісні на його вірші стали народними. У творчому доробку поета понад сто пісень. Найвідоміші з них: “Пісня про рушник”, “Стежина”, “Вчителько моя”, “Київський вальс”. Музику на слова Андрія Малишка писали композитори Пилип Козицький, Левко Ревуцький, Михайло Вериківський, Григорій Майборода та Олександр Білаш, але найбільше поет співпрацював з Платоном Майбородою.

Андрій Малишко залишив не лише пісенну й поетичну спадщину, він також є автором багатьох публіцистичних та літературно-критичних творів. Досить плідною була і його перекладацька діяльність.

З нагоди 100-річчя від дня народження Андрія Малишка, запрошуємо усіх охочих відвідати виставку книг, що відкрилась на абонементі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.