library
Головна » Бібліотека » Новини » У Науковій бібліотеці Острозької академії відкрилась книжкова виставка, присвячена Міжнародному дню Організації Об'єднаних Націй

У Науковій бібліотеці Острозької академії відкрилась книжкова виставка, присвячена Міжнародному дню Організації Об'єднаних Націй

24.10.2012

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день Організації Об'єднаних Націй (ООН). Ця організація була заснована 24 жовтня 1945 року у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Метою діяльності ООН є підтримання і зміцнення миру, розвиток співробітництва між державами, дотримання прав людини, охорона навколишнього середовища, боротьба з хворобами і скорочення масштабів бідності.

Активну участь у розробцi Статуту ООН взяли представники України. Україна однією з перших пiдписала Статут i увiйшла в групу з 51 держави-засновниці ООН. Участь у діяльності Організції Об'єднаних Націй було визначено одним з пріоритетних напрямів зовнішньої політики незалежної України.

З нагоди свята у Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відкрито виставку книг, присвячену Дню Організації Об'єднаних Націй.