library
Головна » Бібліотека » Новини » У Науковій бібліотеці Острозької академії проходить виставка, присвячена Дню Конституції.

У Науковій бібліотеці Острозької академії проходить виставка, присвячена Дню Конституції.

27.06.2012

Прийняття Конституції України 28 червня 1996 року стало для українського народу подією доленосного значення. Українська держава, за незалежність якої століттями боролися мільйони українських патріотів, отримала Основний закон, який відповідає правовим традиціям демократичного світу. Конституція України визнає людину найвищою соціальною цінністю та є даниною пам’яті мільйонів українців, що віддали своє життя за неї в Україні та за її межами.

З цієї нагоди в Науковій бібліотеці Національного університету “Острозька академія” відкрито книжкову експозицію “Конституція України – гарантія і оберіг державності та демократії”.

На виставці представленні видання з фондів бібліотеки, що інформують про конституційний процес, який передував прийняттю Основного Закону. До уваги користувачів пропонується література про сучасний стан розвитку конституціоналізму, про необхідність розробки та прийняття нових актів конституційного характеру, вдосконалення існуючих конституційно-правових інститутів з урахуванням найкращого досвіду зарубіжних країн.