library
Головна » Бібліотека » Новини » У читальній залі Наукової бібліотеки розпочала роботу книжкова експозиція, приурочена до Дня Перемоги.

У читальній залі Наукової бібліотеки розпочала роботу книжкова експозиція, приурочена до Дня Перемоги.

07.05.2012

Понад 40 місяців — із червня 1941-го по жовтень 1944-го палахкотіла на українській землі Велика Вітчизняна війна. Події її досі не перестають вражати силою народного духу, величчю подвигу мільйонів, що піднялися на захист Батьківщини, своїх осель і родин. Перемога над гітлерівською Німеччиною стала подією планетарного значення. Для України, що стала заложницею політичних ігор Гітлера і Сталіна, вона коштувала дуже дорого. Територія нашої країни перетворилася на один із головних плацдармів жорстоких боїв. Близько 13 млн. наших співвітчизників заплатили за Перемогу найдорожчим — життям.

У 1965 р. День Перемоги одержав статус державного свята. Відтоді щорічно до пам'ятників, меморіалів, братських могил покладаються вінки і квіти, відбуваються масштабні артилерійські салюти. У цей день кожен свідомий українець повинен віддати данину пам'яті полеглим та вшанувати живих героїв.

Традиційно Наукова бібліотека НаУОА підготувала книжкову виставку до Дня Перемоги. Матеріалами експозиції є монографії, аналітичні дослідження істориків, спогади безпосередніх учасників війни, видання архівних документів, окремі томи Книги Пам'яті України, документи про діяльність Руху опору, збройного підпілля, УПА.

На виставці представлено книги із фондів НБ. Для пошуку інших видань цієї тематики радимо скористатися традиційними каталогами та електронними ресурсами бібліотеки.