library
Головна » Бібліотека » Новини » Чарівник українського слова

Чарівник українського слова

25.04.2013

Сьогодні минає рівно 100 років від дня смерті виданого українського письменника, культуролога та громадського діяча – Михайла Михайловича Коцюбинського (1864–1913).

Коцюбинський був і залишається одним з найоригінальніших і найяскравіших українських письменників. Він одним із перших в українській літературі усвідомив потребу її реформування в напрямку модерної європейської прози. У своїх творах він показував силу й енергію простих людей, їх нездоланну стійкість у боротьбі за нове справедливе життя, відображав соціальні і національні прагнення українського народу, оспівував його високу поетичність. Творчість Коцюбинського служить художнім прикладом уже не одному поколінню українських письменників та митців. За сюжетом оповідання Михайла Коцюбинського “Тіні забутих предків” режисер Сергій Параджанов створив однойменний фільм, який став однією з перлин світового кінематографу.

Запрошуємо усіх відвідати книжкову експозицію, присвячену Михайлу Коцюбинському, що відкрилась у відділі абонементу Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.