library
Головна » Бібліотека » Новини » У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії відкрилася книжкова виставка до дня пам'яті чорнобильської трагедії “У час тривоги і скорботи”.

У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії відкрилася книжкова виставка до дня пам'яті чорнобильської трагедії “У час тривоги і скорботи”.

25.04.2012

Цьогоріч людство відзначає 26-ту річницю атомної катастрофи. Аварія, що сталася вночі 26 квітня 1986 року неподалік старовинного українського містечка Чорнобиль, назавжди залишиться у пам'яті людей як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди.

Від аварії на ЧАЕС постраждало понад 3 млн. українців, серед них понад 1 млн. — діти. Наслідки вибуху були відчутними у сусідніх Білорусії, Росії, Польщі, інших європейських країнах. Фактично, уся планета із того дня вступила у нову, постчорнобильську еру.

Сьогодні будь-якою мовою світу поняття “Чорнобиль” звучить нагадуванням та пересторогою, закликом до спільного об'єднання зусиль на основі загальнолюдських цінностей і гуманістичних принципів, до налагодження активної міжнародної співпраці у часи небезпеки.

Книжкова експозиція, підготовлена з фондів Наукової бібліотеки, висвітлює широке коло джерел про аварію на ЧАЕС, її наслідки, свідчення очевидців та ліквідаторів катастрофи. Для пошуку інших видань цієї тематики запрошуємо скористатися традиційними та електронними каталогами бібліотеки.