library
Головна » Бібліотека » Новини » У читальній залі Наукової бібліотеки НаУОА відкрито виставку, присвячену Всесвітньому дню книги та авторського права

У читальній залі Наукової бібліотеки НаУОА відкрито виставку, присвячену Всесвітньому дню книги та авторського права

23.04.2012

23 квітня — Всесвітній день книги і авторського права.

Витоки свята беруть початок у іспанській Каталонії, де цього дня до кожної проданої книги традиційно додається троянда. Ідея відзначення Всесвітнього дня книги виникла у членів Міжнародної асоціації книговидавців, які зауважили, що чимало відомих письменників народилися чи скінчили свій життєвий шлях саме 23 квітня. Серед них М. Сервантес, В. Шекспір, Л. де Вега, М. Оріон, В. Набоков. Із метою вшанування їх пам'яті, а також у знак поваги до книги як вічного джерела пізнання Генеральна конференція ООН проголосила 23 квітня Всесвітнім днем книги.

Незважаючи на швидкий поступ сучасних технологій та появу нових джерел інформації, книга і сьогодні залишається основою активного навчання, джерелом отримання знань, формою діалогу між культурами та поколіннями.

22 квітня у читальній залі Наукової бібліотеки розпочала роботу виставка літератури, присвячена Всесвітньому дню книги і авторського права. Експозицію представлено різноплановими виданнями з історії друкарства та книговидання, авторського та суміжного права. Для пошуку інших книг подібної тематики радимо скористатися традиційними та електронним каталогами Наукової бібліотеки.