library
Головна » Бібліотека » Новини » У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії представлена книжкова виставка до 198 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка „Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття”.

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії представлена книжкова виставка до 198 річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка „Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття”.

06.03.2012

Тарас Григорович Шевченко (9 березня 1814 — 10 березня 1861) — український поет, кобзар, письменник, художник, фольклорист, з точки зору багатьох українців — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України.

Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов' ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум'яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

На виставці подано ілюстрації Тараса Шевченка та підібрана література про життєвий і творчий шлях поета.