library
Головна » Бібліотека » Новини » Презентовано книгу Сергія Рудька “Зовнішня політика країн Західної Європи в постбіполярний період”

Презентовано книгу Сергія Рудька “Зовнішня політика країн Західної Європи в постбіполярний період”

25.02.2013

У Науковій бібліотеці Національного університету “Острозька академія” відбулась презентація навчально-методичного посібника “Зовнішня політика країн Західної Європи в постбіполярний період” під грифом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

За словами автора видання, кандидата історичних наук, доцента Сергія Олексійовича Рудька, сучасна система міжнародних відносин є складною і багатогранною. Кожен регіон і кожна країна, зокрема, займають своє особливе місце у цій системі. Для кращого розуміння процесів, які відбуваються у світі, потрібне знання специфіки того чи іншого регіону. Тому важливе значення у підготовці студентів, які спеціалізуються за фахом “міжнародні відносини”, має введення курсів та спецкурсів, що могли б різнобічно ознайомити їх з країнами Західної Європи.

“Курс “Зовнішня політика країн Західної Європи” покликаний розв’язати це завдання, а презентований навчально-методичний посібник є у певному сенсі унікальним, адже немає аналогів на теренах України та країн СНД, – зазначає Сергій Рудько. – У посібнику аналізуються головні вектори зовнішньої політики країн Західної Європи в постбіполярний період. Розкриваються особливості їх зовнішньої політики щодо інших суб’єктів міжнародних відносин. Характеризується участь країн Західної Європи у провідних міжнародних організаціях та проблемні аспекти міжнародних відносин на західноєвропейському просторі. Загалом у посібнику розглядається сімнадцять країн, починаючи з Великобританії і закінчуючи князівством Ліхтенштейн”, – підкреслює автор.

Презентоване видання буде корисним для студентів спеціальностей “Міжнародні відносини”, “Країнознавство” та “Історія” вищих навчальних закладів.

Презентовано книгу Сергія Рудька “Зовнішня політика країн Західної Європи в постбіполярний період”

Презентовано книгу Сергія Рудька “Зовнішня політика країн Західної Європи в постбіполярний період”