library
Головна » Бібліотека » Новини » Виставка книг до Міжнародного дня рідної мови

Виставка книг до Міжнародного дня рідної мови

21.02.2013

Сьогодні, 21 лютого, світове співтовариство відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було проголошене на Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка відбулася 17 листопада 1999 року, з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю, і стимулювання вивчення іноземних мов населенням різних країн. Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості і основою духовності та історичної пам’яті. Для України такою мовою є державна українська мова, яка відображає самобутність багатомільйонного українського народу, і є мовою національної консолідації та системоутворюючою складовою української державності. Разом з тим Україна як європейська держава з великим різноманіттям етнічних груп, зберігає та гарантує вільний розвиток та захист мов національних меншин, і сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

З нагоди свята, запрошуємо усіх відвідати тематичну виставку книг, що відкрилась у читальній залі Наукової бібліотеки Національного університету “Острозька академія”.