library
Головна » Бібліотека » Новини » У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії відкрита виставка, присвячена 210 річниці від дня народження Віктора Марі Гюго (1802-1885), французького письменника, публіциста, громадського діяча.

У відділі абонементу Наукової бібліотеки Острозької академії відкрита виставка, присвячена 210 річниці від дня народження Віктора Марі Гюго (1802-1885), французького письменника, публіциста, громадського діяча.

20.02.2012

Віктор Гюго – поет французького романтизму, його теоретик. Він відігравав значну роль у створенні романтичного роману, реформі французької поезії, створені романтичного театру.

Творчість Гюго вражаюче розмаїта: він великий поет, знаменитий драматург, широко відомий романіст, до того ж літературний критик і темпераментний публіцист. У ній представлені різні жанри представлені різні жанри й стильові течії французької романтичної літератури. Гюго прожив довге творче життя, його творчість за такий тривалий час зазнала значної еволюції, але в цілому, за винятком класицистичної молодості, він вкладається в художню систему романтизму, яка теж не залишилася незмінно.