library
Головна » Бібліотека » Новини » У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії відкрито книжкову виставку, приурочену до Дня рідної мови.

У читальній залі Наукової бібліотеки Острозької академії відкрито книжкову виставку, приурочену до Дня рідної мови.

17.02.2012

Експозицію представлено різноплановими виданнями з питань історії, культури та стилістики української мови, енциклопедичними працями.

Українська мова належить до слов'янської групи індоєвропейської мовної сім'ї. У світі нею послуговуються від 41 до 45 млн. осіб, вона є другою слов'янською мовою за кількістю мовців (після російської) та входить до третього десятка найпоширеніших мов планети. У 30-тих рр. ХХ ст. на паризькому конкурсі мов українську було названо у трійці наймилозвучніших мов світу, а за граматичною досконалістю та виразністю звучання наша мова посіла перше місце.

Історичний час вимагає від кожного громадянина України незалежно від національності зайняти однозначну, безкомпромісну позицію щодо українських мовних інтересів. Утвердивши в Україні українську мову — збережемо Україну як європейську націю, піднімемо в кожного українця дух національної свідомості. Адже мова — дім нашого буття, категорія духовна, світоглядна, націєтворча.