library
Головна » Бібліотека » Новини » У Науковій бібліотеці Острозької академії відкрилася виставка, присв'ячена творчості Григора Тютюнника

У Науковій бібліотеці Острозької академії відкрилася виставка, присв'ячена творчості Григора Тютюнника

01.01.1970

У відділі абонементу Наукової бібліотеки відкрито виставку, присвячену 80 річчю від дня народження Григора Тютюнника, українського письменника-прозаїка.

Один із найдраматичніших і найсвітліших художників другої половини століття, він утверджував кожну окрему людину як найвищу цінність буття й, відповідно, фіксував ті тяжкі втрати для всієї людської спільноти, а далі й для Всесвіту, які спричинюються поруйнуванням  хоча б однієї душі.

„Мало -  бачити. Мало – розуміти. Треба любить” – творче кредо Григора Тютюнника. Феноменальна здатність письменника осмислювати найзагальніші моменти буття своїх співвітчизників  через найконкретніші постаті в найпобутовіших обставинах закорінена в його намірі „глибоко і всебічно простежувати історію і сутність особистості та суспільства. Він бачив життя у всій його складності, і часто творчість була для нього  продовженням пізнання людей, а не лише викладом уже набутих знань.

Естетична цінність його творів невіддільна од етичної сутності таких вічних категорій духовності, як доброта, чесність, милосердя.