library
Головна » Бібліотека » Новини » Наукова бібліотека Національного університету Острозька академія отримала в дар книги від Тужиліна Анатолія Михайловича

Наукова бібліотека Національного університету Острозька академія отримала в дар книги від Тужиліна Анатолія Михайловича

29.03.2011

Наукова бібліотека Національного університету „Острозька академія” отримала в дар книги від Тужиліна  Анатолія Михайловича – жителя міста Острога, працівника редакційно-видавничого відділу НаУОА.

Це понад 100 унікальних за широтою тематики та ретроспекції видань. Колекція включає видання класиків української та зарубіжної літератури: Г.Квітка-Основ’яненко, І.Карпенка-Карого, П.Тичини, В.Стефаника, Ю.Збанацького, Л.Толстого, М.Лермонтова, Ф.Достоєвського, Ромена Ролана, а також книги з історії України, педагогіки.


Наукова бібліотека НаУОА продовжує формування електронних наукових ресурсів. Для знайомства з ними ми пропонуємо користувачам НаУОА з 21 березня по 3 квітня 2011 року тестовий доступ до баз даних EastView.
У базі даних представлена велика кількість російськомовних періодичних видань, включаючи наукові видання гуманітарного характеру, російського видавництва «Наука».
Бази доступні за посиланням: http://dlib.eastview.com  або www.ebiblioteka.ru
За довідками звертайтеся у довідково-бібліографічний відділ Наукової бібліотеки (Денисенко Наталія Володимирівна)


В локальній мережі Національного університету «Острозька академія» відкрито доступ до:

EBSCO host Research Databases (http://search.ebscohost.com) - 12  універсальних та тематичних баз даних, які містять повнотекстову та бібліографчну інформацію з понад 7 000 назв журналів ( з них 6100 - рецензовані), газет, бюлетенів новин, довідників з глибоким архівом.

  • Academic Search Premier
  • Business Source Premier
  • ERIC
  • GreenFILE
  • Health Source - Consumer Edition
  • Health Source: Nursing/Academic Edition
  • Library, Information Science & Technology Abstracts
  • MasterFILE Premier
  • MEDLINE
  • Newspaper Source
  • Regional Business News

За детальною інформацією звертайтеся у відділ бібліографії Наукової бібліотеки (Денисенко Наталія Володимирівна).


9 березня – книжкова виставка до 197 річниці від дня народження Тараса Шевченка „Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття”

"Шевченко - це той, хто живе в кожному з нас.
Він - як сама душа нашого наpоду, пpавдива і щиpа...
Поезія його pозлита повсюдно, вона в наших кpаєвидах і внаших піснях,
у глибинних, найзаповітніших помислах кожного, чий дух здатен pозвиватись"
(Олесь Гончаp).

Тарас Григорович Шевченко (відомий також як Кобзар, 9 березня 1814 — 10 березня 1861) — український поет, письменник, художник, графік, громадський діяч, філософ, політик, фольклорист, з точки зору багатьох українців — духовний батько сучасного українського народу, людина, яка присвятила своє життя збереженню і поширенню самобутньої народної мудрості тісно пов'язаній з стародавньою православною козацькою культурою і звичаями України.

Член Кирило-Мефодіївського братства. У творах на історичну тему показав боротьбу українського народу проти соціального й національного поневолення.


У НаУОА продовжено передплату до електронних версій книг видавництва „Центр учбової літератури”. Пакет вміщує близько 600 книг з різних галузей знань, а саме: економіка, право, гуманітарні науки, природничі та технічні науки.

Для того, щоб отримати доступ до книг, необхідно:

1. Зайти на сайт видавництва „Центр учбової літератури”: http://www.culonline.com.ua

2. Ввести логін та пароль:

Login: Ostrog

Пароль: 0365430023

3. У розділі „Категорії” вибрати галузь і користуватися повнотекстовими книгами. Для правильної роботи з сайтом рекомендуємо використовувати такі браузери:

Microsoft Internet Explorer 6 та вище, Mozilla Firefox 2 та вище, Google Chrome. Сайт може працювати неправильно, якщо використовувати браузер Opera. Для перегляду книг потрібний Adobe Acrobat Professional, або Adobe Acrobat Reader версії 8 та вище.

Більш детальну інформацію щодо користування книгами Ви зможете отримати в Науковій бібліотеці НаУОА. Звертайтеся у відділ бібліографії до Денисенко Наталії Володимирівни.

У відділі бібліографії Наукової бібліотеки Національного університету „Острозька академія” Ви можете скористатися матеріалами на електронних носіях інформації.

pbdquo;Острозька академія